Tekemistä & tilamme

- 200 vuotta historiaa ja maalaiselämää -

Maalla asuminen on meidän mielestä ihan parasta. On tekemistä, touhua ja tilaa hengittää. Välillä kiirettä ja toisinaan hetki aikaa hengähtääkin. Me asumme ja elämme täällä. Tule vieraaksemme ja nauti sinäkin järvi-Suomen kauneudesta. Alla kerromme vielä lisää meistä ja mitä meillä voi tehdä.

Rantasauna

Nauti isämme rakentaman rantasaunan leppeistä löylyistä ja pulahda halutessasi virkistävään järviveteen. Rentoutuminen on taattu.

Rantasaunaan varattavissa vuoroja alk. 25 eur/h.

Kota

Grillaile kodassa ja paista vaikka muurinpohjalettuja avotulella. Täällä olet suojassa myös sateelta ja hyttysiltä. Kota on majoittujien yhteiskäytössä.

Meiltä on mahdollista tilata lisähintaan lettutaikina ja järjestämme halutessasi lettukestit kodassa.

Soutelu

Loma-Pälsilä -vuokramökissä on oma soutuvene käytössä. Muut majoittujat voivat lainata tilan soutuveneitä. Lähde tyynelle järvelle ihailemaan auringon laskua tai kokeile onneasi mato-ongella.

Kajakkivuokraus

Meiltä voit vuokrata myös kajakin. Kajakilla pääset hiljaisuudessa lähemmäksi luontoa ja järven kuikkapari tai telkkäpesue saattaa lipua ohitsesi.

Kajakki alk. 30 eur/päivä.

Sup-lautavuokraus

Poikkijärvi on rauhallisena järvenä oivallinen sup-lautailun kokeiluun. Vuokraa tyynenä iltana sup-lauta ja lähde nauttimaan kesästä järvelle.

Sup-lauta alk. 25 eur/päivä.

Polkupyörävuokraus

Meiltä voit vuokrata perinteisiä polkupyöriä. Polje pyörällä vaikka keskustan satamaan jäätelölle tai lähde pyöräilemään kyläteille.

Polkupyörä alk. 15 eur/päivä.

Talviajan harrastukset

Talvella vuokramökissä majoittuessasi voit vuokrata lumikengät, hiihdellä tai vaikka käydä pilkillä. Myös pilkkivarusteita on mahdollista vuokrata.

Lumikengät alk. 15 eur/päivä, kaira alk. 15 eur/varaus.

Lähimetsät ja kylänraitti

Samoile metsässä ja kyläteillä. Ihaile harjumaisemia poluilla. Poimi tuoreita marjoja tai sieniä aivan lähellä. Ihaile sammalten kauneutta, kuule tuulen humina ja tunne metsän tuoksu.

Isojärven kansallispuisto

Isojärven kansallispuisto on lähellä. Ota eväät reppuun ja lähde tutkimaan Isojärven polkuja. Voit törmätä vaikka majavaan. Isojärven kansallispuisto on suosittu päiväretkikohde.

Lähiretket

Lähde retkelle jollekin Kuhmoisten monista laavuista ja kodista. Lumisena talvena voit tehdä vaikka hiihtoretken ja pysähtyä laavulla nuotiolla. Laavuille pääsee myös kävellen tai autollakin lähelle. Historialliselta Linnavuorelta on huikeat näkymät ja se onkin hyvä retkikohde.

Maastopyöräily

Kuhmoisten maastopyöräreitille meiltä on 4 kilometriä. Jos sinulla on maastopyörä mukana, niin porhallapa tutkimaan Kuhmoisten Kuhmuroiden pyöräreittiä. Reitillä saa myös kävellä. Isojärven kansallispuistossa on myös hieno maastopyöräreitti.

Päijänne

Päijänne on aivan lähellä. Poikkea kesällä satamassa, risteile järvellä tai tee retki Päijänteen kansallispuistoon. Talvella jäiden kantaessa Päijänteen jäälle pääsee ulkoilemaan helposti ja matkaa sinne on vain kilometri.

Leivotaan yhdessä

Meillä leivotaan paljon ja pullan ja leivän tuoksu täyttää tuvan viikoittain. Perinteet ja opit ovat siirtyneetkin eteenpäin jo useassa sukupolvessa. Haluaisitko leipoa meidän kanssa suomalaista pullaa äitini reseptillä? Tämä mahdollisuus ainoastaan Loma-Pälsilä -vuokramökillä majoittujille lisähintaan. Jos kiinnostuit, kysy lisää ja katsotaan onko mahdollista järjestää pullantuoksuinen iltapäivä sinun lomasi aikana!

Maalaisympäristö

Sitten vielä talonväen suosikit. Upota varpaat lämpimään veteen. Nauti tyynenä siintävästä järven pinnasta rantakoivujen varjossa, kurkien huudosta kesäaamuna, usvan noususta heinäladon takaa, laineiden liplatuksesta ja kedon kukista. Kuikkapari tulee joka kesä meitä ilahduttamaan järvelle ja jännityksellä odotamme kurjen poikasten näkemistä pellon laidassa. Puhumattakaan alkukesän huumaavasta surinasta valkoisenaan kukkivissa omenapuissa tai loppusyksyn kuulaista ruskamaisemista.

Tarinamme

Tilamme on yksi Kuhmoisten kantatiloista. Monet suvut ja sukupolvet ovat kävelleet pihapoluilla vuosisatojen kuluessa ja jokainen on jättänyt oman jälkensä tilan historiaan. 

90-luvulla vanhempani aloittivat tilalla maatalouden rinnalla maatilamatkailua. Monet historian vaiheet nähneet aitat remontoitiin ja sähköistettiin ja näin ne saivat uuden tarkoituksen majoituspaikkoina, joissa vuosien saatossa monet vieraat ovat päässeet kokemaan vanhoja mummolamuistoja uudestaan. Kätevä isäntä rakensi myös uusia hirsimökkejä majoittujille sekä suunnitteli ja pystytti itse upean rantahuvilan tilan liepeille. Pihapiiriin rakentui kota ja rantasaunan löylyistä myös vieraat pääsivät nauttimaan kesäiltaisin.

Lapsuuden ja nuoruuden vietin kotieläinten ympäröimänä näissä rakkaissa maisemissa. Juuret juurtuivat jo silloin syvälle hämäläiseen maaperään. Opinnot ja työt veivät kaupunkeihin ja maailmalle, mutta aina tiesin, että jonain päivänä tulen palaamaan. Nyt tila on siirtynyt suvun neljännelle polvelle ja on meidän aika jatkaa perinteikkään tilan tarinaa. Samalla tarmokkaalla otteella kuin jo parin vuosisadan ajan, vanhaa kunnioittaen ja uudesta innostuen. Vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen.

-Hanna